onsdag den 29. juni 2011

Byron Bay - bølger, beaches og beers!

Vi har nu tilbagelagt lidt over 1100 km., siden vi forlod hostellet i Sydney lørdag formiddag og befinder os, som overskriften hentyder, i Byron Bay.
På vejen herop slog vi et smut omkring Blue Mountains, som er Australiens svar på Grand Canyon - et kæmpe naturreservat bestående af bjerge og skov så langt øjet rækker. Rigtig smukt, men det var en noget kold nat vi tilbragte i vores campervan inde midt i en skov...helt alene! Vi så dog ingen vilde dyr, men kun skov og bjerge. Herefter kørte vi tilbage mod Sydney for at se den olympiske by - vi fandt endda et lille "mindesmærke" for de danske håndboldpigers guldtriumf. Så kom nationalfølelsen op i én.
Hen på eftermiddagen ramte vi Pacific Highway, som ville føre os op gennem New South Wales og ind i Queensland. Vi var på rette vej. Natten blev tilbragt på en BIG4 campingplads, så vi kunne vaske tøj. Disse pladser er lidt i den dyre ende, men er også lidt mere luksuriøse og med smuk beliggenhed. Vi blev ikke skuffede, men for ikke at sprænge budgettet måtte vi finde en gratis campingplads dagen efter. Her endte vi langt inde af en grusvejr, men på en dejlig plads med store grønne arealer. Her mødte vi også en vestaustralsk familie, som vi fik en snak med og Søren fik et spil footy med de to drenge. Han var næsten ikke til at drive derfra igen, og så havde den mindste kastet sin kærlighed på Søren efter en svingtur. Han var klar til at spille næste morgen kl. 7. På dette tidspunkt skulle vi dog afsted for at køre et langt stræk nordpå og dermed ankomme til Byron Bay hen på eftermiddagen. Planen holdt, trods en "motorvej" med meget vejarbejde, mange lyskryds og værre endnu, fartkontrol.
I Byron Bay har vi bosat os på en campingplads i to nætter, så nyder adgangen til varme brusebade og strøm. I dag har vi set fyret og været på Australiens østligste punkt. Vejret har været noget skiftende med lidt regn, meget vind og indimellem solskin. Men vi kan dog godt mærke at vi nærmer os Queensland, solskinsstaten, og mere tropiske forhold. I morgen vil vi prøve at surfe, så vi har booket en halv dags undervisning. Mojosurf garanterer endda, at man kommer op at stå på brættet. Det vil jeg se, før jeg tror det! Vi tvivler dog at vi kan skaffe bevismateriale...
I weekenden er vi nok i Brisbane, inden vi kommer til én af kystens helt store attraktioner, Fraser Island. Fortsættelse følger...

Blå og høje bølger herfra, Søren og Anne

P.S. Vi uploader løbende billleder. Klik på diasshowet i højre side for at gå til mappen med alle billeder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar