søndag den 10. juli 2011

Halvvejs op ad østkysten

Siden vi forlod Byron Bay den 30. juni, har vi kørt næsten 1000 km., men har ikke haft mulighed for at lægge nye indlæg på bloggen. Derfor får I flere ad gangen!
Vi er nu i staten, Queensland - The Sunshine State - og det må det sige at være. Solen har skinnet hver eneste dag fra en skyfri himmel og vi har haft temperaturer over 20 grader.
Vi fik et positivt indtryk af Byron Bay. En hyggelig, afslappet hippie/surferby. Vi fik et dejligt måltid på én af byens restauranter. Heldigt, når vi nu endelig spiste ude. Vi fik til gengæld ikke styr på surfboardet, selvom vi ihærdigt forsøgte et par timer. Det var dog også utroligt blæsende og ekstra udfordrende - også for de rutinerede. Vores instruktør var en midalderen surfer-dude og et kapitel for sig selv. Han var læderbrun med lyst tjavset hår og havde medbragt sin 14-årige hund, som havde prostata-kræft og pletblødte:-) Den skulle i sin tid have medvirket i en surferfilm og være ret talentfuld på brættet. Mon man kan finde et klip på YouTube?!? Instruktøren kæmpede med at få mig op at stå på brættet, men forgæves. Søren lykkedes det heller ikke for. Men så har vi prøvet det og nøj, hvor var det hårdt.
Inden vi forlod byen, nåede vi også et lille øko-fairtrade marked- Lige i byens ånd.
På vejen igen kørte vi forbi Gold Coast/Surfers Paradise, som er Byron Bays modstykke. Betonbyggeri en mass, kommercielle restauranter og masser af turister udgør denne kyststrækning, som også har en flot bred strand. Alt hvad man behøver.


Senere kom vi til Brisbane og fik parkeret bilen gratis 2 km. fra Centrum. Vi mødtes med Michael og Thomas - faktisk tilfældigt på en plads - og spiste $11 steak. Dagen efter gik vi en tur langs floden, som slynger sig gennem byens centrum og for måneder siden steg langt op over sine bredder og oversvømmede dele af byens havnepromenade. Der var høj solskin og på Southbank var der fyldt med mennesker i en lille anlagt strandpark. På vejen kom vi også forbi en koncert for Torres Strait, som er en øgruppe nord for OZ, men tilhørende OZ. De ligner lidt aboriginals. Et kvarter senere stod vi midt i en skotsk festival og sækkepibeoptog. Vi fik begge gåsehud på armene, da de spillede ”Amazing Grace”. ”Det er smukt, Svend K.”, må vi indrømme! Så vi fik lidt multikulturelle input inden vi drog videre.

I Queensland har vi for alvor mødt smukke strande og krystalklart vand. I kystbyen, Noosa, brugte vi en hel dag på stranden/i vandet. Først 2 timer i havkajak og derefter solbadning. Med faktor 30, for vi er jo lidt blege igen;)

Med kurs mod Fraser Island tilbragte vi en nat på en rasteplads ved en ”Matilda”-tankstation. Vi blev noget forbløffet, da vi så en 13 meter høj kænguru, som er den berømte Matilda. Den kunne endda bevæge hovedet, rokke med ørerne og blinke med øjnene.
Mere om vores eventyr på sandøen, Fraser Island, følger…

Ingen kommentarer:

Send en kommentar