tirsdag den 31. maj 2011

De sidste indtryk af Melbourne



Om 3 uger forlader vi Melbourne "for good" og begiver os ud på vores rejse op ad østkysten. I denne weekend har vi derfor været 'turister' og oplevet noget af det Melbourne tilbyder, som vi endnu ikke har nået. Lørdag handlede vi som sædvanligt ind på Queen Victoria Market - Søren optog også en video som opfanger stemningen, menneskemyldret og de råbende sælgere ("$1, $1, $1..."). Bananer er dog vanvittige dyre - min. $8/kilo og så er de brune!
Om aftenen var vi på National Gallery, som fejrede deres 150 års jubilæum med gratis musik. Først et salsaband og derefter en lokal rockmusiker ved navn Dan Sultan - mindede lidt om John Mayer og Kings of Leon, så vi rockede med. Derefter nød vi en Leffe-øl. Europæiske øl er bare bedre, dog dyrere:) Vi glæder os til at komme hjem til danske ølpriser.
Søndag sov vi længe, og om eftermiddagen indløste vi Sørens fødselsdagsgave fra backbacker-Camilla - et gavekort til en pandekage-cafe. Så sammen med en kop kaffe kæmpede vi os gennem en stor, lækker pandekage med nutella, jordbær og banan - vi måtte lige sidde og sunde os bagefter;)
Vi cyklede op til Melbourne Museum, som har en stor anlagt udstilling om Tutankhamon. Den egyptiske farao, hvis gravkammer, udover en utrolig velbevaret mumie, også gemte på en masse gravskatte. Vi måtte betale hele $67 for os begge, så havde store forventninger, som desværre ikke blev indfriet. Hans berømte maske og sakrofag var desværre ikke med i udstillingen, da de er for skrøbelige til at forlade Egypten. Og så var der utrolig mange mennesker. På trods af at vi blev sluset igennem mindre grupper, måtte vi stadig vente tålmodigt på at se genstandene. Imens kunne man så læs


e en masse spændende om den fantastiske periode. Derimod er Melbourne Museum en utrolig imponerende bygning og har mange gode udstillinger - lige fra Melbournes historie til dinosauerskeletter. Som studerende er der gratis entre, så måske skal Søren forbi igen.
I aften, tirsdag, skal vi i biffen med Rob og Paul, to af vores flat mates, og se "Hangover 2", som foregår i Bangkok, hvor vi næsten lige har været. Tirsdag er 'billig dag' med billetter til $11, så det er om at udnytte, for andre dage koster det $18. Så vi glæder os til et 'billigt' grin;)
I weekenden vil jeg gerne på et vintage-marked i det sydlige Melbourne, som kun afholdes én gang om måneden, så det er ved at være sidste chance. Søndag tager jeg måske til Footscray, hvor der er et andet marked. Ja, jeg er tosset med markeder. Så må jeg se om Søren kan overtales til at tage med søndag. Lørdag er det nok mere oplagt at tage afsted med nogle piger;) Måske skal der også besøges et par barer i weekenden. Nina og jeg mangler stadig nogle stykker på vores liste. Nu må vi se hvad der sker...

Håber alle har det godt. Vi glæder os til at se jer igen, især de senest ankomne små.

Knus fra os begge, Anne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar