fredag den 11. februar 2011

Første uge i Melbourne



I dag, fredag, har vi været i Melbourne i otte dage. Den første uge er hovedsageligt gået med at finde ud af en masse praktiske ting. Hvor skal jeg gå i skole, hvor skal vi handle ind, hvordan skal Anne finde arbejde og ikke mindst hvor skal vi bo?


RMIT ligger placeret lige midt i centum af Meloburne, også kaldet CBS (Central Business District), så det er både godt og skidt. Godt fordi det er fedt, at være hvor tingene sker, skidt fordi det er voldsomt dyrt at bo tæt på centrum.


Efter at vi havde brugt én dag på at se på tre faldefærdige huse, indeholdende værelser til studerende, blev vi enige om, at vi nok måtte sætte lidt flere penge til side til husleje, end vi havde regnet med i første omgang. Det var nødvendigt for at få et værelse af rimelig god standard tæt på centrum af Melbourne.


Så dagen efter var vi ude til fremvisning to steder, hvoraf det ene var rigtig godt, så vi sagde, at vi gerne ville have det og efter en spændt eftermiddag fik vi svar, at vi kunne flytte ind mandag d 14.


Det er en lejlighed med tre to-mands værelser, fælles stue og fælles køkken. Så fra på mandag skal vi bo sammen med en kineser, en franskmand, en tysker og en australier. Det bliver spændende! Vi skal betale 300 dollars om ugen for værelset, så det svarer til ca. 7200 kr. om måneden. Så er det lige pludseligt ikke så dyrt at bo i Århus længere!


Med lejligheden på plads er Anne begyndt at søge arbejde. Lige pt. mens jeg sidder på skolen (der er gratis internet) går Anne rundt og deler jobansøgninger ud til caféer. Vi krydser selvfølgelig fingre for, at hun finder noget hurtigt.


I går flyttede vi hostel. Den første dag vi var hernede, gik vi os en tur og jeg besluttede mig undervejs, at ringe til en fra klassen, som jeg vidste var ankommet dagen før. Michael, som jeg ringede til tog telefonen og fortalte, at han boede på Hostel Ritz sammen med fire andre fra skolen. Nå, jamen der var vi gået forbi 20 sek. før, så han kunne bare komme ned på gaden. Sværere er det altså ikke at finde hinanden i en by med 4 millioner indbyggere:-) Så der flyttede vi hen i går, det er nu meget hyggeligt at være sammen gutterne.


I går aftes var vi til pokeraften på den lokale irske pub. Anne tog med som opbakning, men pludselig var hun også med ved det runde bord, og hun kom lige så langt som mig, vi gik ud i runde fem ud af ti.


Ellers er der ikke så meget mere at berette. Vi er sluppet for oversvømmelser, bortset fra sidste fredag, hvor vejret gik amok. Der faldt 84 mm regn på under en halv time. Har aldrig set noget lignende...


Håber at i alle har det godt.


KH Søren (og Anne)






Ingen kommentarer:

Send en kommentar