tirsdag den 18. januar 2011

Umphang trekkingtur 13.-17. januar

Torsdag aften begav vi os, sammen med 10 andre danskere, af sted mod Umphang, et naturreservat i det nordvestlige Thailand. Efter 6 timers bustur befandt vi os i Mae Sot, hvor vi kl. 4 om natten blev modtaget af den evigt smilende Mr. Lar. Han kørte i et folkevognsrugbrød fra 1970’erne. Efter at have overnattet i hans spartansk indrettet hjem, kørte vi til grænsen ml. Burma og Thailand. En flod adskiller de to lande. Her var der et marked. Heldigt nok, for Søren havde glemt sine underbukser i Bangkok! Efter middag stod en hård tur foran os. Vi skulle ud på en 4 timer lang køretur i en pickup-truck, hvis lad var indrettet med sæder og tag til passagererne. Vi fik udleveret køresygepiller, hvilket var velbegrundet, da turen gennem bjergene bestod af 1219 sving. Det var en hård tur, men ingen bræk undervejs! Pausen halvvejs var ellers normalt benyttet til at spule ladet rent.
Ved ankomst til The Trekker Hill i Umphang blev vi mødt af vores guide Mr. Um. Vores værelse havde som det eneste kakerlakker -  en levende og en død – ellers et fint sted med en smuk udsigt over regnskoven. Pandelampen kom også i brug og Anne har måttet sande, at den er uundværlig!!
Lørdag startede turen for alvor. Da vandstanden i floden var forholdsvis høj, måtte vi sejle i gummibåde i stedet for bambustømmerflåder. Det var også meget godt, for det var en tur på 5 timer ned ad floden, Mae Klong. En fredsfyldt og smuk tur igennem den thailanske jungle – det eneste farlige dyr, vi så, var en sovende slange i et træ. Undervejs gjorde vi stop ved en varm kilde, hvor Søren fik det absolut varmeste (35 gr.) bad på turen. Da turen på vandet sluttede, fortsatte den til fods ind i junglen på en stejl og smal sti. Efter 4 timers vandring ankom vi til en teltplads, hvor vi skulle spise og sove. Aftenen tilbragte vi med kortspil indtil alt lyset gav tre blink og derefter slukkedes brat. Resten af spillet måtte afvikles i pandelampens skær.
Søndag stod vi op for at gå hen til Sydøstasiens højeste vandfald, Tee Loi Su. Et meget imponerende syn og dejligt forfriskende at bade i! Danske piger i bikini tiltrækker asiatiske mænd med kameraer! Derefter gik turen til fods 3 timer igennem junglen til Karen-landsbyen, Ko-Tha. En afsides landsby med 400 indbyggere, som talte deres eget sprog. Alle huse var bygget op på pæle og de fleste i bambus. Der var et tv i byen, og det kørte på bilbatterier. Natten blev tilbragt på gulvet i gæstehus og var bidende kold, da der var hverken døre eller vinduer i huset.  Få fik sovet, da dyrene larmede, og de lokale gik rundt og vækkede hanerne kl. 4 om natten.
Mandag morgen ankom 4 elefanter, og pigerne kunne hoppe ombord i den lille kurv på ryggen af elefanterne. Imens måtte drengene vandre bagved i de store elefantspor. En noget vuggende oplevelse, hvor vi skulle holde godt fast for ikke at falde 4 meter ned. Efterhånden slappede vi af og kunne nyde udsigten og det fascinerende dyr. Dette var den sidste del af turen, hvorefter turen tilbage til Bangkok var den samme som på vej ud.
Vi har nydt at være væk fra Bangkoks larmende trafik og grå luft og helt bestemt en anbefalelsesværdig tur ud i det ’rigtige’ Thailand.
I aften tager vi nattoget til Krabi i Sydthailand, hvor der venter badeferie og afslapning på de smukke øer.  Og forhåbentlig farveskift fra bleg til mokka;)
Ha’ det godt og tak for alle de søde hilsner!
Kh Søren og Anne

7 kommentarer:

  1. Sofie Gammelgård Jensen18. januar 2011 kl. 18.08

    Hold nu op hvor ser det bare fantastisk ud.. I har da allerede en masse unikke oplevelser. Fedt at I har denne blog, så vi andre kan få en lille bid af Thailand:-) Og uhh hvor ville en tur til Krabi gøre godt, men I fortjener nu også lidt luksus, nu hvor I har levet under lidt primitive toiletforhold:-)
    Søs, btw.. Du gør dig utrolig godt som pandelampe under kortspillet. Sjældent har man set magen til en så lige og koncentreret hovedholdning fra din side:-) FLOT... ej , Nyd stranden og solen!!!
    Knus

    SvarSlet
  2. Tak for din hilsen - godt du ku få det til at virke:)
    Vi har fået noget mere luksus nu, bl.a. varmt vand i bruseren for første gang på turen!
    Jeg er glad for at specielt du lægger mærke til min funktion som lys under spillet. Jeg var utrolig koncentreret og derfor meget værdsat;)

    Sender dig mange varme tanker!
    Kram

    SvarSlet
  3. Hej Søren
    Det ser jo fantastisk ud. Sikke en oplevelse I får.
    Ha' det godt og nyd det.
    Ses i luften til sommer.
    Marc

    SvarSlet
  4. Hvor er det nogle skønne billeder! Dejligt at følge lidt med i hvs i laver..
    Men Søren... HVORDAN kan du glemme alle dine boxershorts???
    Det er sku ikke særligt ranger-B.S.-Christiansen-overlevelses-agtigt.. Spænd hjelmen! ;)

    /Mette Bech

    SvarSlet
  5. @Marc:
    Hej Marc. Jamen det er det da også. Men mangler nu lidt en dropzone hernede:-)
    Vi ses helt sikkert i luften.
    Hyg dig.

    @ Mette:
    Hej Bech.
    Jamen det var jo et sikkerhedmæssigt valg, der kunne gælde liv eller død.
    Skulle jeg tage boxershorts med, eller skulle jeg tage to leathermen, tændstål, førstehjælpssæt, pandelampe og maglite med? Det var et ranger-B.S.-Christiansen-overlevelsesvalg! Hjelmen er spændt til bristepunktet. Basta... :-)
    Dejligt at høre fra dig. Hilser fra Anne.
    KH Søren

    SvarSlet
  6. Søren HAR B.S.-Christiansen-overlevelses-potentiale!!!!

    SvarSlet
  7. Hej Anne - lyder jo som en helt fantastisk tur I har været på. Godt I er ude af junglen igen - Thailand er nemlig et af de lande med flest giftslanger Ønsker jer en fantastisk tur sydpå. Knus kaja

    SvarSlet